Skip to content
 

Overgang NMP naar academische werkplaats huisartsgeneeskunde( AWP)

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en vijftien regionale huisartspraktijken tekenden op 10 maart een intentieverklaring voor nauwere samenwerking op vijf academische pijlers: opleiding, onderwijs, onderzoek, registratie en innovatie.

De patiënt is hierbij, zo stelde afdelingshoofd Eerstelijnsgeneeskunde Pim Assendelft en medeondertekenaar, altijd het vertrekpunt. ‘Het goud van de afdeling’, zo noemde Henk Schers de verzamelde huisartspraktijken tijdens de kick-off van de Academische Werkplaats Huisartsgeneeskunde. Henk is voorzitter van de nieuwe academische werkplaats en tevens hoofd van de stafgroep Innovatie en Netwerken van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde.

Duurzaam netwerk
De Academische Werkplaats Huisartsgeneeskunde vindt haar oorsprong in het Netwerk Academische Huisartspraktijken Nijmegen. Een duurzaam netwerk van academische huisartspraktijken dat vooral gericht was op het verzamelen van onderzoeksdata uit de deelnemende praktijken. Deze samenwerking wordt voortgezet en uitgebreid. Tijdens de bijeenkomst presenteerden de deelnemers van de Academische Werkplaats Huisartsgeneeskunde zichzelf, hun werkzaamheden en werkwijzen aan elkaar. Het zijn huisartspraktijken die in onze regio voorop lopen. Ze zijn actief in diverse netwerken en vaak onderdeel van grotere (eerstelijns) gezondheidscentra.

 

 

Start AWP 2016-19